AniCura Torelló Clínica Veterinària logo

Clíniques de contacte

Carrer del ter 116 08570 Torelló Barcelona, Barcelona

Obtén les direccions

L’endoscòpia és un mètode diagnòstic i terapèutic de mínima invasió que consisteix en la introducció d’una càmera o lent a través de un orifici natural (o d’una petita incisió quirúrgica a la pell) per visualitzar cavitats corporals i òrgans interns.

L’endoscòpia possibilita en temps real l’observació de l’estructura i la morfologia dels òrgans interns i la detecció de possibles lesions o defectes que hi puguin haver. Aquesta tècnica permet en el mateix procediment la opció de prendre mostres del teixit per arribar a un diagnòstic definitiu (biòpsies) i fins i tot de resoldre algunes patologies com càlculs urinaris, resecció de pòlips, extracció de cossos estranys, etc... També serveix de suport en moltes cirurgies per ampliar el camp de visió, reduir el temps de la cirurgia i minimitzar les incisions, cosa que redueix les molèsties postoperatòries i el temps de recuperació.

Segons la zona que es necessiti visualitzar s’elegirà el tipus de endoscòpia adequat. Disposem d’endoscopis rígids i flexibles de diverses mides per adaptar-nos a les necessitats i la mida dels pacients.

La tècnica es denominarà segons la zona del cos a explorar. Les més freqüents realitzades a la clínica són:

  • Artroscòpia.
  • Broncoscòpia
  • Rinoscòpia
  • Gastroduedenoscòpia
  • Colonoscòpia
  • Cistoscòpia
  • Laparoscòpia

Totes les endoscòpies requereixen una anestesia general del pacient, pel que la preparació prèvia és similar a qualsevol cirurgia. És important realitzar una visita prèvia per detectar possibles anomalies i fer les analítiques prequirúrgiques i proves per l’anestesia corresponents. El dejú per norma general ha de ser de 8 hores excepte en els casos de la gastrodueodenoscòpia i la colonoscòpia, ja que s’ha d’inspeccionar el tracte digestiu i és important que no hi hagi gens de contingut alimentari. En aquests casos el veterinari indicarà el dejú corresponent i les pautes a seguir.

T'ha ajudat aquest article?

Seleccioneu el que s'adapti a la vostra situació o escriviu pel vostre compte. Agraïm molt els vostres comentaris.

Gràcies!

Ho agraïm molt

Error

S'ha produït un error. Aquesta aplicació ja no pot respondre fins que es torni a carregar.