AniCura Torelló Clínica Veterinària logo

Clíniques de contacte

Carrer del ter 116 08570 Torelló Barcelona, Barcelona

Obtén les direccions

Cardiologia

La cardiologia és la ciència que s’encarrega de l’estudi del cor. Els problemes que afectin tant a l’estructura com a la funció del cor poden desencadenar en problemes que poden arribar a ser molt greus i crítics per la vida de l’animal.

Existeixen tant malalties congènites (el gos neix amb una malformació del cor) com adquirides (el cor amb el temps comença a fallar). L’objectiu d’aquesta especialitat és detectar aquests problemes el més ràpid possible i instaurar un tractament que el curi o retardi el màxim possible la seva evolució.

És possible que durant alguna exploració rutinària es detecti a la seva mascota un “buf” (en castellà ho coneixem com a “soplo”) o alguna arítmia. En aquests casos se li recomanarà realitzar un estudi cardíac per veure l’abast o gravetat d’aquest i la seva causa, però altres vegades hi ha malalties que no es poden detectar a simple vista. Per aquest motiu també és necessari que el propietari estigui atent a canvis en l’actitud de la seva mascota. Entre els símptomes més freqüents de malalties que afecten el cor hi ha: tos (sobretot nocturna) intolerància a l’exercici, apatia, dificultat respiratòria, abdomen distès i síncopes (pèrdues de consciència). En aquests casos es recomana concertar una visita per trobar la causa.

 

T'ha ajudat aquest article?

Seleccioneu el que s'adapti a la vostra situació o escriviu pel vostre compte. Agraïm molt els vostres comentaris.

Gràcies!

Ho agraïm molt

Error

S'ha produït un error. Aquesta aplicació ja no pot respondre fins que es torni a carregar.