AniCura Torelló Clínica Veterinària logo

Clíniques de contacte

Carrer del ter 116 08570 Torelló Barcelona, Barcelona

Obtén les direccions

Traumatologia

La traumatologia i ortopèdia s’encarreguen de diagnosticar i tractar tots els desordres del sistema locomotor que causin coixeres en els animals. Aquestes poden ser degudes a problemes tant del sistema ossi (fractures, patologies del creixement), el sistema musculo-tendinós (trencaments fibril•lars, sobrecàrregues per exercici) , de les articulacions (inflamacions articulars, artrosi, displàsia de cadera), dels lligaments (trencament del lligament creuat anterior), de ferides (ungles trencades, ferides als coixinets) i en ocasions, del sistema nerviós.

En coixeres cròniques i sobretot les més lleus algunes vegades són complicades de valorar a la clínica, ja que els animals es mostren nerviosos i no caminen de forma natural. Recomanem en aquests casos que es gravi un vídeo el gos o gat a casa o en un ambient més relaxat.

La neurologia inclou els trastorns que afecten el sistema nerviós. Els casos més freqüents són convulsions, meningitis, síndromes vestibulars i paràlisis diverses. Trobar la causa d’aquests símptomes és molt important per poder fer un tractament eficaç. Dins el protocol diagnòstic és molt important una bona exploració física i valoració inicial, i sovint s’han de realitzar analítiques complertes, radiografies i ecografies.

Tot i així, moltes vegades es necessiten proves d’imatge més avançades per poder veure l’encèfal i la medul·la espinal en detall com una Tomografia Computeritzada (TC) o una Ressonància Magnètica (RM). En aquests casos disposem de convenis amb centres de referència en aquests camps on realitzem aquestes proves.

A mig camí de la traumatologia i la neurologia hi ha els problemes relacionats amb la columna vertebral i medul·la espinal. Una patologia molt freqüent en gossos són les hèrnies discals, que són protrusions de disc intervertebral que poden causar des de dolor crònic fins a paràlisi de les extremitats, passant per molts graus de incoordinació o debilitat. Un diagnòstic ràpid és clau pel bon pronòstic de la malaltia. En tots aquests casos es valorarà segons l’edat, la condició de l’animal, la gravetat de la lesió i les expectatives de millora, si realitzar un tractament conservador (normalment amb medicació i repòs) o en alguns casos tractaments més específics com cirurgies correctives.

T'ha ajudat aquest article?

Seleccioneu el que s'adapti a la vostra situació o escriviu pel vostre compte. Agraïm molt els vostres comentaris.

Gràcies!

Ho agraïm molt

Error

S'ha produït un error. Aquesta aplicació ja no pot respondre fins que es torni a carregar.